• Vizija in strategija

    Vizija Kompetenčnega centra SETCOM je postati vodilni vir inovacij in izobraževanja na področju prečnih kompetenc z zmožnostjo hitrega odzivanja na nenehno spreminjajoč se izobraževalni ekosistem.

     

    Skupaj gradimo temelje za boljše razumevanje in razvijanje prečnih kompetenc v pedagoškem procesu. 

    slogan

    Strategija Kompetenčnega centra SETCOM:

    Naša strategija se začenja z osredotočenjem na dve ključni področji prečnih kompetenc:

    1. Digitalne kompetence: Spodbujanje razvoja in vključevanja digitalnih kompetenc v izobraževalne procese, s posebnim poudarkom na kritičnem mišljenju, varnosti na spletu, informacijski pismenosti in sposobnosti uporabe digitalnih orodij za učenje in poučevanje.

    2. Intra- in interpersonalne kompetence: Razvijanje socialnih in čustvenih veščin, kot so empatija, samozavedanje, samoregulacija, socialna agilnost in komunikacijske sposobnosti, ki so ključnega pomena za uspešno medosebno delovanje in sodelovanje v družbi.

    Faza širitve in vključevanja: V nadaljevanju naše rasti in razvoja bo Kompetenčni center SETCOM svoj obseg razširil na druge pomembne tehnološke inovacije in prečne kompetence. Ta strategija vključuje:

    • Vključevanje porajajočih se tehnologij: Postopno vključevanje novih tehnologij, kot so umetna inteligenca, blockchain, virtualna in razširjena resničnost, ki imajo potencial spremeniti pedagoško prakso.

    • Razvoj drugih prečnih kompetenc: Prepoznavanje in integracija drugih ključnih prečnih kompetenc, ki postajajo vse bolj relevantne v modernem izobraževanju, kot so podjetništvo, kreativno in inovativno mišljenje ter sposobnost reševanja problemov.

    Implementacijske smernice: Za uspešno izvedbo te strategije Kompetenčni center SETCOM sprejema naslednje smernice:

    • Sodelovanje s partnerji: Gradnja močnih partnerstev z akademskimi ustanovami, industrijo in lokalnimi skupnostmi za razumevanje potreb in potenciala novih tehnologij in kompetenc.

    • Prilagodljivost kurikulov: Razvoj in vzdrževanje prilagodljivih izobraževalnih programov, ki omogočajo hitro vključevanje novih vsebin in pristopov.

    • Neprekinjeno učenje in razvoj: Spodbujanje kulture neprekinjenega učenja in profesionalnega razvoja med učitelji in izobraževalnimi strokovnjaki.

    • Povratna zanka kakovosti: Vzpostavitev robustnega sistema za spremljanje, evalvacijo in povratno informiranje, ki zagotavlja, da so strategije in metode učinkovite in relevantne.

    S to strateško usmeritvijo Kompetenčni center SETCOM postavlja temelje za vzgojo in izobraževanje, ki so prilagojeni izzivom 21. stoletja in pripravljajo bodoče generacije, da se uspešno spopadejo z njimi.