• Nagrajenci 1. natečaja sUI & SČK /360

    Namen natečaja je bil pridobiti čim več ustvarjalnih idej, ki vključujejo uporabo tehnološke opreme. Ideje naj bi prispevale k razvoju konkretnih izobraževalnih aktivnosti za razvoj pismenosti s področja sistemov umetne inteligence ter socialnih in čustvenih kompetenc vseh sodelujočih v vzgojno-izobraževalnem procesu.

     

    Komisija v sestavi red. prof. dr. Alenka Lipovec, izr. prof. dr. Katja Košir, doc. dr. Kosta Dolenc in Maja Vičič Krabonja je prejete predloge oz. ideje ovrednotila po naslednjih kriterijih: sinergija UI in SČU, inovativnost in izvedljivost.

     

    Izmed prispelih petnajstih predlogov so bile izbrane in nagrajene štiri najbolj izvirne ideje, ki so jih poslali:

    - Miha Vehar, Osnovna šola Franceta Bevka Tolmin;
    - Danica Klujber, Laura Vučko Vöröš, Igor Časar
    , Dvojezična osnovna šola Genterovci;
    - Nina Jelen, OŠ Ivana Skvarče Zagorje;
    - Nejc Grošelj
    , OŠ Idrija.

    Razglasitev rezultatov je potekala na otvoritvi Kompetenčnega centra SETCOM, ki je bila 29. novembra 2023 na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor.

    Za nagrajence je po opravljenem SETCOM strokovnem svetovanju (3 x S) predvidena izposoja različnih naprav (očala za navidezno resničnost, kamera, ki omogoča 360 stopinjsko snemanje in humanoidni robot) v okviru Kompetenčnega centra SETCOM. Svojo izkušnjo z uporabo opreme bodo lahko predstavili na SETCOM konferenci, ki bo 4. aprila 2024 na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

    Nagrajenci z Dvojezične osnovna šola Genterovci skupaj s predsednico komisije

    Vir: lastni arhiv.